פעילות פנאי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

27/02/2006 | 23:22 | מאת: מיכאלה

שלום רב, אשמח לקבל מידע אודות פעילות פנאי-חוגים וכו' לאמי בת ה-60, תושבת באר-שבע. שנית-כיצד משכנעים אותה ללכת למספר שיחות אצל פסיכולוג (כנראה שהיא חווה דיכאון קל וזוהי המלצתו של הפיסיכאטר שאצלו היא נבדקה-היא מתנגדת חד משמעית). תודה רבה.

01/03/2006 | 06:33 | מאת:

מיכאלה שלום. ראשית אני מצרפת לך קישור למדור הפנאי של פורטל גיל הזהב. יש שם שפע כתבות ורעיונות לגבי פעילות פנאי. http://www.gilhazahav.co.il/show.php?idp=12 מלבד זאת יש שם אנדקס חיפוש לפי אזורים בארץ. למשל צרפתי לך קישור של מועדונים חברתיים בבאר שבע. http://www.gilhazahav.co.il/show.php?st=2&idp=86&izorim%5B%5D=08&city_n%5B%5D=20&sub2=%EC%E7%F5+%E7%F4%F9+%E0%E5+%F1%EE%EF+%E7%E5%E2%E9%ED+%EE%E1%E5%F7%F9%E9%ED מלבד זאת את יכולה למצוא מידע על חוגים, טיולים , מרכזי התנדבות וכו'. ישנה מעגליות חוזרת על עצמה בין רמת המעורבות החברתית והתעסוקתית לבין מצב הרוח , תחושת הרווחה האישית והנטיה לדכאון.ככל שהאדם פחות מעורב בעשיה כך עולה הנטיה לדכדוך. אימך אינה מעונינת בטיפול פסיכולוגי ואת שואלת מאיפוא אפשר להתחיל כדי לשבור את המעגליות הזאת. קודם כל כדאי שאת ואימך תשוחחו. כיצד היא רואה את המצב. מה הרעיונות שיש לה . יתכן שדמויות אחרות נתפסים בעיניה כדמויות טיפוליות (רופא משפחה, רב אם היא אישה דתיה ). יתכן והם יוכלו לעזור לשבור קצת את ההתנגדות. במקביל, כדאי לבדוק אפשרויות של יצירת קשר עם אנשי מקצוע אחרים בעלי נגיעה טיפולית . ישנן עובדות סוציאלית שמוכנות לעשות מספר ביקורי בית. מטפלים אלטרנטיביים שמשלבים שיחות בעבודתם ועוד. במידה ואימך תשתף פעולה באינטראקציה כזאת עם בעלי מקצוע יתכן ובהמשך התנגדותה לטיפול פסיכולוגי תפחת. בהצלחה נעה