אמא שלי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

25/01/2006 | 23:32 | מאת: ארי

מצבה הבריאותי של אימי הדרדר לאחרנה ולדעתי אינה יכולה להמשיך להתגורר בגפה מה עליי לעשות על מנת להעבירה לסביבה מוגנת? תודה ארי

26/01/2006 | 15:43 | מאת: אילן

ארי שלום. ראשית הייתי ממליץ לך לפנות לסניף המוסד לביטוח לאומי במקום מגורי אמך ולהגיש תביעה ל"חוק סיעוד" (בתנאי שאמך מעל גיל 60). לאחר ביקור הבית של האחות תקבע דרגת זכאותה ומשם תוכל לפעול הלאה. בין ע"י הבאת מטפלת זרה למגורים קבועים או כל פתרון נוסף. בברכה, אילן.

26/01/2006 | 23:07 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לשם גילוי נאות, אילן היה צריך להגיד שיש לא חברה להבאת עובדים זרים למטרות סעוד. זאת למרות עצותיו הטובות.

27/01/2006 | 15:03 | מאת: חיפאית

ארי, אינני מומחית, אלא רק מידע ונסיון אישיים: יש כמה אפשרויות כיצד לטפל באמא, וזה תלוי בכמה משתנים שכדאי לקחת בחשבון: * לדעתי, גם בהתחשב בהכרותך את מצבה, וחשוב גם להתייעץ עם רופאת המשפחה, שמכירה את כל הבעיות הרפואיות ואת אמא היטב, ולשמוע מה דעתה - האם אפשר להסתפק במטפלת לכמה שעות ביום, או מישהי שתישן אתה בלילה, או מטפלת ל-24 שעות.. האם היא מסוגלת לדאוג לעצמה מבחינת נטילת תרופות נכונות ובזמן הנכון וכן הלאה. האם היא זקוקה לעזרה פיזית ממש, או רק לשירותי כביסה, קניות,נקיון, בישול וכדומה. * אם אמא צלולה לגמרי, והבעיות הן אך ורק פיזיות, יש לשאול ולהתחשב בדעתה - האם היא רוצה מטפלת שתהיה אתה בבית, או שהיא מעוניינת לעבור לבית אבות. * אם אמא זקוקה לעזרה קלה מבחינה פיזית בלבד כמו עזרה ברחצה,נקיון , ליווי לטיפול רפואי, אפשר לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש בקשה ל 'גימלת סיעוד', כפי שאילן כתב. הם יאשרו (או לא) מספר שעות בשבוע, וזה תלוי גם בהכנסתה החודשית. * במידה ואמא מוגדרת כ "תשושה" , יש אפשרות להעבירה למקום מתאים עם השתתפות של משרד הרווחה, תלוי גם כאן במצבה הכלכלי. *אני מבינה שאמא בינתיים נמצאת לבד, כך שאינה במצב סיעודי ממש, כי במקרה כזה היה אפשר לקבל סיוע ממשרד הבריאות, גם כאן תלוי במצבה הכלכלי. אתה יכול להתייעץ גם עם רופאת המשפחה וגם עם עובדת סוציאלית בקופת החולים ., וכן ביחידה לייעוץ לקשיש במוסד לביטוח לאומי, לגבי כל האפשרויות שהעליתי, ואולי יש עוד אפשרויות אחרות כל פתרון תלוי גם בעד כמה וכיצד יכולים בני המשפחה לעזור., והאם הם גרים בקירבת מקום אליה. יש האומרים, ויש הגיון רב בכך, שכל זמן שאפשר לטפל במסגרת הבית, זה עדיף על מסגרת חיצונית. מה שחשוב מאד זה לעטוף את אמא באהבה, לתת המון תשומת לב. דרך אגב, יש ספר של גרשון אקשטיין , בשם "סיעוד הורים בישראל" , יתכן והמידע שיש שם יסייע בידך. מקווה שעזרתי במקצת. שבת שלום, חיפאית

27/01/2006 | 23:16 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כמו תמיד, ה"חיפאית" נתנה לך תשובה ממצה וטובה. רק דבר אחד, הייתי מבקש מרופאת המשפחה לשלוח לה רופא/ה גריאטרי לבדיקת מצבה באופן מקצועי לפני כלדבר אחר. ברוב קופות החולים זה ניתן.