חסימה בעורקי הצוור 50%

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

09/11/2005 | 12:07 | מאת: חיים

שלום. אני בן 74. בבדיקת דופלר עורקי הצוור התגלה שיש לי חסימה של 50% בשני הצדדים. בהנחית הרופא התחלתי לקחת כל בוקר אספירין. זהו? זה כל מה שאפשר לעשות?

09/11/2005 | 23:26 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כאמור אינני רופא אבל אני יודע שיש הרבה שאפשר לעשות כדי לפתוח חסימות בעורקים. ברם לא תמיד צריך לירות עם הארטילריה הכבדה ביותר. אספירין מדלל את הדם ומורידה את קרישיותו. אני מניח שהרופא רוצה לתת לזה קצת זמן ולראות באיזו מידה הטיפול הזה יעזור. אם אתה באמת רוצה לדעת מה הלאה, אתה צריך לשאול את הרופא. יש הרבה פציאנטים שלא כל כך רוצים לדעת הכל, לכן הרבה רופאים לא מנדבים יותר מדי מידע עד ששואלים אותם דוגרי. אם אתה שואל, הרופא חייב לתת לך את כל המידע שבידו. לפי מה שאני קורא בכתבות באינטרנט, בחסימות עד 50% לעתים קרובות מסתפקים בטיפול באספירין או תרופות דומות נגד קרישה. כמובן שאסור לך בשום אופן לעשן. העישון מגביר מאד את הסיכון לחסימות. אם אתה עומד בפני כל פרוצדורה שעלולה לגרום לדימום (למשל עקירת שן ) אתה צריך לידע את הרופא המטפל שאתה נוטל אספירין.

09/11/2005 | 23:29 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

סליחה, לא ראיתי שנוע כבר ענתה