כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

18/10/2005 | 10:31 | מאת: אב

שלום אבי בן 85 עצמאי צלול ובריא בד"כ. יש לו בת זוג שחיה איתו, ואנחנו 3 ילדים שגרים רחוק ממנו. לפני כחודש התחילה לכאוב לו הברך, בחלק האחורי . הכאבים מאוד מקשים על תפקודו ולאחרונה התחילה לכאוב הרגל השניה (כנראה בגלל עומס). כשפנה לרופא המשפחה הוא לא קיבל תשובה מספקת , הוא גם לא סומך על רופאים. אני מבקש המלצה לטיפול בבעיות ברכיים אצל מבוגרים - רצוי טיפול טבעי. תודה

18/10/2005 | 16:15 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כל טיפול "טבעי" ללא אבחנה רפואית מדויקת יהיה שרלטנות מוחלטת. אם רופא המשפחה לא רוצה לעשות אבחון מעמיק, וזה קורה לא פעם כשהפציאנט קשיש, כדאי לאביך להחליף רופא, או לעמוד על זכותו לקבל תשובה מלאה לשאלותיו. אני בעצמי (בן 80) צריך לא פעם לעמוד על כך שרופא המשפחה - שבדרך כלל הוא רופא טוב מאד - יתן לי הפניה לבדיקה שלדעתי נחוצה אבל אולי הוא לכוד בקונספציה שלבן אדם זקן לא כל כך משנה ממה הוא הולך לעולמו.(סטאאאם) תוחלת החיים התארכה מאד בעשורים האחרונים, וחשוב מאד שנחיה את מה שנשאר לנו באיכות חיים טובה ככל שאפשר. חבל שאביך אינו גולש כנראה באינטרנט, אחרת הייתי כותב לו הרצאה על רפואה קונבנציונלית ורפואה מ ש ל י מ ה לרפואה הקונבנציונלית.

18/10/2005 | 18:54 | מאת: אב

1. תודה על ההתיחסות. 2.אבי אכן לא גולש באינטרנט אבל אשמח אם תעביר אלי את ההרצאה ואני אעביר לו. 3. איזו בדיקה/ות עליו לבקש עבור הברך? אב

23/10/2005 | 13:26 | מאת:

אב שלום. ההפניה המתאימה יכול להנתן רק על ידי אורטופד מומחה - עדיף מישהו שמומחה לברכיים. רפואה משלימה יכולה להקל אך לא להוות תחליף מלא לטיפול תרופתי או פיזיותרפי. הקושי הגדול שאתה מעלה הוא הקושי של אביך לסמוך על הממסד הרפואי. נשמע שאביך בר מזל שעד אתה מפגשיו עם המערכת הרפואית היו מועטים. יחד עם זאת ככל שעולה הגיל המפגשים עם רופאים הולכים ועולים. כדי להתמודד ולהתנהל נכון מול כל המפגשים האלה יש למצוא שותף מתאים שניתן לסמוך עליו. שותף שניתן לגבש איתו אסטרטגית התמודדות ושיש לו את הידע המתאים. שותף כזה יכול להיות רופא משפחה/ גריאטר אמין, מקצועי ואנושי. רופא שיעורר אמון. שווה להשקיע באיתור של רופא כזה (בד"כ הפקידות בקופת חולים מכירות ויודעות על מי להמליץ) ואחר כך להמשיך הלאה בהפניה לבדיקות המתאימות. בברכה נעה

23/10/2005 | 23:13 | מאת: אב

תודה