לא מצליח להירדם

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

04/10/2005 | 08:56 | מאת: רונית

א בא שלי עבר ארוע מוחי וזקוק למטפל 24 שעות בבית. אבל עדיין בשיקום. כבר חודשיים אינו מצליח לישון כל הלילה ולא עוזרים כל הכדורים ונסיונות הרופאים. אנחנו חייבים עזרה אחרת אני חוששת שהמטפלים "יברחו". ואבא שלי סובל ימים שלמים מחוסר שינה. הוא בולע כל ערב- קלונקס ונוקטורנו..... מה ניתן לעשות??? תודה לכל עזרה ותמיכה

04/10/2005 | 09:24 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אין בפורום הזה רופא, וגם רופא יצטרך לאבחן אבחון פיזי ולא דרך האינטרנט. בכל זאת הייתי זורק את השאלה בפורום רפואה משלימה ב: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/10 אולי לטל בלו המיעץ בפורום זה ושאני מעריך אותו מאד תהיה עצה טוה. בינתים שנה טובה והחלמה מהירה

04/10/2005 | 09:47 | מאת: חיפאית

רונית, נסי להפנות את השאלה גם לד"ר גוטליב בפורום "שיקום לאחר אירוע מוחי" - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/156 כדאי שתצייני באילו תרופות הוא מטופל. שנה טובה, חיפאית

06/10/2005 | 07:12 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מתפעל מהיסודיות של התשובות שלך גמר חתימה טובה

06/10/2005 | 22:15 | מאת:

רונית שלום. קודם כל קיבלת כאן מהחיפאית ומדני כתובות טובות ופרקטיות שאת יכולה להתיעץ גם בהן. כיצד אביך מתפקד אחרי הארוע המוחי?. האם הוא יכול לתקשר ולהתבטא? האם יכול להגיד אם משהו מטריד או מציק לו? את חוששת שהמטפלים יברחו לאביך. מטפל סיעודי טוב ערוך לקשיים שצפויים לאחר ארוע מוחי גם אם זה כולל התעוררויות שונות בלילה. האם יש התנהגויות נוספות אצל אביך שנראות לך חריגות או צורכות הערכות סיעודית חריגה? במידה וכן את מוסמנת לכתוב ולשתף כאן . עד כמה את מעורבת בטיפול הסעודי באביך? יתכן ואת חשה עומס רב על כתפייך וחוששת מהעומס שיהיה על המטפל. כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי כדורי השינה. לעתים החרדה והדכדוך המאפינים מצב שלאחר ארוע מוחי משפיעים אף הם על איכות השינה. בהמשך יתכן ויהיה צורך בהתיעצות עם נוירולוג ו/או פסיכוגריאטר. את מוזמנת לחזור ולשתף וננסה לחשוב הלאה. בברכה נעה