בעית שמיעה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

11/08/2005 | 12:07 | מאת: שני

אימי מבוגרת כבת 70+ לאחרונה סובלת מבעיות שמיעה , בחודשים הראשונים היו לה צילצולים באוזנים והשמיעה עלתה וירדה . הלכנו לבדיקה במכון והמליצו על מכשיר שמיעה , מכיוון שהיא התנגדה בהתחלה היא אמרה שהמכשיר לא טוב לה , בזמן האחרון השמיעה ירדה באופן קבוע . לאן כדאי לפנות?

11/08/2005 | 14:18 | מאת: לשני

לדעתי, יש קודם כל להיבדק אצל רופא אף אוזן גרון. אולי יש לה בעיה פנימית באוזניים שטיפול יכול לעזור. , ואף לשפר את מצב השמיעה. רופא גם יוכל לומר אם אכן במצב שלה מכשיר שמיעה יכול לעזור.

11/08/2005 | 22:15 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

בהחלט רק לרופא אף אוזן וגרון. יש לי מדי פעם אותה בעיה, והרופא קבע שיש לי נוזלים באוזן התיכונה ורשם לי תרופה שעזרה מאד. עדיין השמיעה שלי לא כמו שהיתה כשהייתי צעיר (אני כמעט בן 80) אבל לא כזאת שדורשת מכשיר שמיעה.

17/08/2005 | 18:30 | מאת:

שני שלום את מתארת מצב שעד עכשו השמיעה אצל אימך עלתה וירדה. תחושה כזו אינה נותנת מספיק מוטיבציה להסתגל למכשיר.מצב ענינים כזה מעורר תחושה שהדברים יסתדרו והירידה בשמיעה הפיכה. יחד עם זאת את מתארת כעת ירידה פרמננטית בשמיעה. כדאי לוודא שזה אכן כך. יתכן ואימך עדיין מצפה שתחזור ותהיה עליה בשמיעה. לאחר התיעצות עם רופא אף אוזן גרון ובמידה והוא קובע שמדובר במצב בלתי הפיך , אימך תאלץ להסתגל בקצב שלה לרעיון. אני ממליצה על ספר שנכתב בנושא בהוצאת אשל מודן: מה נשמע? עזרה בבעיות שמיעה .מחברות: דליה גולדשטיין, חנה מיבר ויוספה בן- משה . הספר עוסק בכל המורכבות של הירידה בשמיעה , על ההכרה בצורך במכשיר על שלבי ההסתגלות למכשיר , על האבל על השמיעה האובדת ועוד. אולי כדאי לתת לאמא לקרוא על מנת שתעשה עם עצמה עבודת הכנה בענין. בהצלחה נעה .