ליאיר - ניתוח השתלת קוצב במוח-DBS??

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

01/08/2005 | 23:00 | מאת:

ראשית התנצלות. הודעתך והתגובות אליה נמחקו על ידי בטעות מאחר ומחקתי מודעת פרסומת שהשתרבבה לפורום. מאחר וכבר הספקתי לקרוא את שאלתך אנסה לשחזרה כמיטב יכולתי ולהגיב עליה. למיטב זכרוני כתבת שאביך עבר לפני כחודש ניתוח בעקבות מחלת פרקינסון ושאלת האם דכאון הוא תופעה המאפיינת את מי שעבר את הניתוח. למיטב הבנתי ניתוח DBS הוא ניתוח של השתלת אלקטרודה/ קוצב שאמורים לנרמל ולווסת את קצב הממסרים הכימיים בתפקודו המוחי של האדם הסובל מפרקינסון. הניתוח יכול להשפיע לטובה על רבות מתופעות הלוואי הקשות המאפינות פרקינסון. בין השאר על תופעות הרעד, הקפאון, הדיבור,ירידה בתצרוכת התרופתית. לגבי אחוזי הסיכוי מול הסיכון יענו לך הרופאים. באתר של עמותת הפרקינסוןwww.parkinson.org.il מצטברים נתונים על אנשים שביצעו את הניתוח ואת השפעתו קצרת וארוכת הטווח על חייהם.כדאי להכנס לאתר זה ולהתרשם מתגובות האנשים והמומחים הכותבים שם. בין השאר באחד הפורומים שם היתה הפניה למקום המרמז מאמרים בנושא .הנה הציטוט " באשר למה קורה לחולים אחרי יותר משנה אני יכול להפנות אותך למאמר הבא שמסכם 39 עבודות שפורסמו בספרות המקצועית http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd= Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=1591894 8&query_hl=2 ומראה השפעה מטיבה ארוכת טווח". חשוב לתת את הדעת שבניתוח שבו יש שינוי בקצב התהליכים המוחיים תהיה השפעה גם על הממסרים הקשורים לכימיה של הדכאון. מאחר וזה ניתוח חדש יחסית בודאי והנתונים הולכים ומצטברים. לא שיתפת כיצד אביך מרגיש. האם הוא מדוכא? האם יש משהו בהתנהגותו שמעורר דאגה? אני חושבת על ההתמודדות עם מחלה קשה כפרקינסון. כל זה יש בודאי כדי לעורר בו עצב וחרדה. ניתוח כמו הDBS יכול לעורר ציפיות רבות. יש תקווה להקלה גדולה ולשחרור מהסמפטומים. בניתוח כזה יש סיכון פיזי נפשי וכלכלי רב. יחד עם זאת התוצאות לא מובטחות ומשתנות מאדם לאדם. יתכן והניתוח לא עמד במבחן התוצאה. אז תהליך האכזבה והפער בין הרצוי למצוי עלול לעורר עצב רב. אם אתה חש שאביך עצוב ומדוכא לאורך זמן כדאי לשקול בנוסף לליווי הנוירו כירורגי גם ליווי נפשי. מקווה שהתמונה מעט הובהרה. אתה מוזמן לשוב ולשתף בברכה נעה

02/08/2005 | 08:14 | מאת: חיפאית

ליאיר, הפנייה לפורום (שאלות לרופא) באתר של עמותת פרקינסון - http://www.parkinson.org.il/website/index.php?option=com_simpleboard&litemid=45&func=showcat&catid=5 חיפאית