המשך

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

17/07/2005 | 05:34 | מאת: בת

האם ניתן לתת טיפול תרופתי כמו ויטמטין B12 ואומגה 3 ללא מרשם רופא ובדיקות אחרות כבר עכשיו? שמעתי שמחסור באלו עלול ליצור חולשה ודיכאון. הייתי שמחה אם ניתן היה לדלג על ביקור נוסף אצל הרופא ועוד בדיקת דם. בנוסף, האם מחסור באלו יכול ליצור/ להחמיר סכרת? האם טיפול תרופתי בסכרת יכול לשפר את מצב הדיכאון? איזה כתובת לפסיכוגריאטר באזור השפלה ניתן לקבל? דרך הקופה התור ארוך ומייגע ואנו מוכנים לקחת אותה למרפאה אחרת. תודה על המענה המהיר והתמיכה

17/07/2005 | 23:00 | מאת:

בת יקרה. אני חושבת על המשפט שכתבת למטה "אני מנסה לעזור אך זה קשה ואני נעדרת מהעבודה ומהמשפחה שלי הרבה". על העומס הרב שאת ומשפחתך מעמיסים על כתפיכם. על החוויה קשה לראות את אמא מדוכאת ומוגבלת כל כך פיזית. חשוב שאת עצמך תרשי לעצמך להעזר בתמיכה מאחר ומאוד קשה להחזיק ככה לאורך זמן לבד. גייסי תמיכה רגשית מסביבתך הקרובה ואם זה אפשרי ומתאים אז גם מאנשי מקצוע. לגבי שאלותייך. א. את אומרת שאמא לא קיבלה תרופות אנטי דכאוניות באופן סדיר ולאורך זמן. במידה והיא תתנסה בכך באופן סדיר זה יכול להקל עליה ולהשפיע לטובה על תפקודה. ב. הוכח באופן מדעי שמחסור בבי 12 גורם לדכאון. לרוב כשיש מחסור רציני בחומר זה תוספי מזון אינם מספיקים ויש צורך בסדרות של זריקות של הויטמין. כדאי לבדוק זאת בבדיקות דם ולא להזניח. ג. אומגה 3 הוא חומר חיוני לגוף והוא תוסף מזון שמשפיע לטובה על חיוניות מנטלית. כדאי להתיעץ עם רופא לגבי השמוש בו . למיטב ידיעתי הוא לא ניתן כטיפול ספציפי נגד דיכאון. ד. קיים קשר בין סכרת לדכאון וקיים קשר גומלין הדדי. יחד עם זאת טיפול בסכרת אינו טיפול נגד דיכאון ולהיפך. כדאי לטפל בכל אחד מהסמפטומים בנפרד. בנושא זה כדאי לפנות לפורום סכרת בדוקטורס ולרופא המטפל. ה. את מוזמנת לפנות אליי במייל ואנסה לחשוב איתך ביחד על פסיכוגריאטר מתאים לאמא. בברכה נעה ביצ'קוב [email protected]