מחלת פרקינסון

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

07/07/2005 | 21:53 | מאת: דן

שלום לאדם בן 63 עם בעייה של רעידות באגודל שהתגברה ועברה לזרוע וקיבל חוו"ד מרופא משפחה על מצב של מחלת פרקיסון,האם נראה סביר? האם יש סוג של בדיקה בא ניתן לזהות או לשלול תחילתה של מחלת פרקינסון? מהם הטיפולים אם בכלל קיימים כאלו למחלה זו? תודה

12/07/2005 | 11:55 | מאת:

שאלותיך חשובות וראויות לחוות דעת נוירולוגית מקיפה ויש להתיעץ עם נוירולוג מומחה. האבחנה של פרקינסון צריכה להתקבל אחרי בדיקות מקיפות ורציניות ששוללות דברים אחרים.זו אינה אבחנה שמתקבלת ב"שלוף".הערה כזאת היא כבדת הרעידות יכולות לנבוע גם מבעיות נוספות, חלקן הפיכות. החל מבעיות במערכת העצבים , בשרירים או אפילו ממתח וחרדה או בעיות שינה . יכולים להיות במחלות נוירולוגיות סימנים ראשוניים שנראים "תמימים" אך אבחנה כפרקנסון היא כבדת משקל וצריכה להנתן לאחר תהליך ברור ארוך ומקיף ויסודי. האם חו"ד שניתנה על ידי רופא המשפחה היתה אחרי אבחנה מקיפה? אם לא, מובן בהחלט הספק שלך. על מנת שתקבל עוד אנפורמציה אני מצרפת לינק לעמותת הפרקינסון בישראל www.parkinson.org.il/.../index.php?option=content& task=category&sectionid=1&id=76&Itemid=59 - 38k . שם תקבל הסבר על הטיפולים הניתנים והמעכבים את התפתחות המחלה. בהצלחה נעה