ביקורת מצד בעלי על כל דבר שאני עושה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

04/07/2005 | 19:18 | מאת: אליסיה

אני בת 70 ובעלי בן 85 , עד לאחרונה עבדתי ובעלי פנסיונר כבר 20 שנה, בזמן שעבדתי התראינו משעות אחר הצהריים ובסופי שבוע , כמובן גם בחופשים, הוא היה לבד כל היום והיה רגיל להחליט לבד על מעשיו, מאז שהפסקתי לעבוד ואני איתו כל היום הוא מעביר ביקורת על מעשי, אפילו שמצאתי לי תעסוקה מול המחשב הוא לא נותן לי להתעסק בזה יותר מידי ,הוא גם לא אוהב לצאת ואני כן , הוא בעלי השני כבר 30 שנה ,לי יש מנישואי הראשונים 15 נכדים וארבע נינות וארבע ילדים ולו אין אף אחד , הוא מטיח בפני טענות כאילו יש לי הכל ולו אין כלום ,איך אני יכולה להתמודד איתו על מנת שנמשיך להיות מאושרים

06/07/2005 | 13:52 | מאת:

אליסיה שלום. חיי נישואין הם דבר לא פשוט בכל גיל ובכל שלב בחיים. פעמים רבות מתנקזים לתוך הקשר הזוגי השלכות, כעסים, פחדים ותסכולים שקשה להתמודד איתם לבד. במצבים אלה בן הזוג יכול לשמש כמראה או כקולט השלכות של כל מה שמציק ומכאיב. את מתארת סיטואציה זוגית מכבידה ולא קלה. ישנן כמה משוואות לא פשוטות שאת ובן זוגך צריכים להתמודד איתן. יציאתך לפנסיה שינתה את האיזון הדק שהשגתם לאורך החיים. בן זוגך צריך להתמודד עם העובדה שיש לך עסוקים רבים, את אמא וסבתא לנכדים ונינים ונשמע שחייך מלאים עשיה ועניין. כשהאיזון הדק נסדק נוצרים מצבים בזוגיות כגון זה שתארת. לשם כך כדאי לפנות או ליעוץ זוגי (אם בעלך מסכים ) או ליעוץ פרטני עבורך על מנת ללמוד להתמודד עם מצב הענינים. כדאי לפנות למטפל שיש לו ידע בטיפול זוגי ובסוגיות הגיל השלישי. במידה ויש לך שאלות נוספות את מוזמנת לחזור לשאול. בברכה נעה