התמודדות עם אלצהיימר- תרופת הרגעה לא פסיכיאטרית

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

28/06/2005 | 00:01 | מאת: בת יחידה- התמודדות

נועה שלום. ההדרדרות של אימי מהירה למעשה דאגתי לה למקום מוגן כבית אבות, והספקתי בשל מצבה לקבל כבר קוד. ההתמודדות קשה לשתינו ברגעים הצלולים, היא שואלת מה קורה למה אני לא בבית? בהגינות אני מסבירה שלה היא זקוקה לעזרה כי היא שוכחת. היא מבינה ואומרת לי שהיא צריכה השגחה ועם זאת היא בוכה בגלל אובדן חירותה, הצוות המטפל מדהים ומנסה לעזור לה. על הפרק מתן תרופות פסיכאטריות כגון: אלידול, או רספרידל, אני מתנגדת לכך נמרצות,עשיתי עבודת מחקר בנושא! האם ישנה תרופה אלטרנטיבית לחולי אלצהיימר להרגעה? אודה לך אם תעזרי לי.

28/06/2005 | 08:47 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

סיכום די ממצה על טיפולים אלטרנטיביים לאלצהיימר תמצאי ב: http://www.alz.org/AboutAD/Treatment/Alternative.asp לצערי אני מוכרח להגיד שקראתי בעקבות שאלתך כ תריסר קישורים בגוגל כששאלתי ALZHEIMER +ALTERNATIVE ואף אחד לא מצביע על משהו שהוא שמיש עכשיו.

02/07/2005 | 16:38 | מאת:

לבת היחידה שלום. כמדומני , זוהי פניתך השניה ועל כך אני מברכת. א. אני שמחה לשמוע שדאגת לאימך למקום בבית אבות. העובדה שיש צוות שמטפל ויכול לתמוך בה וגם בך היא חשובה ויכולה לתרום גם לך. העובדה שיש שם עוד מישהו מלבדך. ב. לגבי שאלתך. המצב הדמנטי הוא מבלבל ומפחיד עבור האדם הסובל ממנו. במצבים מפוכחים ההתמודדות עם האמת היא קשה ומעוררת חרדה רבה. איך כדאי להקל על הסבל ברגעים האלו של הצלילות? חשוב לציין שהתרופות אותן ציינת מקלות יותר על מצבי הבלבול וקשיי התפיסה והתודעה המאפינים את המחלה. יש להן איכות מאזנת שמוכחת מחקרית ומדעית. הן גם יכולות לבלום מעט את ההדרדרות. חשוב להדגיש שמדובר בתרופות פסיכאטריות לתופעה נוירולוגית.חשוב להדגיש שמדובר כאן בפתרונות היוצאים מתוך הנחה שתוספת התרופוות הללו משפרת את התפקודיים העצביים השונים במוח . יחד עם זאת יש להן תופעות לוואי אפשריות ולא פשוטות . כמו כן מדובר בניסוי ותעיה עד שמגיעים לתרופה ולמינון המתאימים. אז יש כאן רווח והפסד שצריך להיות מוכנים אליו.הרווח של הקלה בסבל יכול להיות גדול. את שואלת על אלטרנטיבות? טיפולים אלטרנטיביים רבים מדווחים על הקלה במצבי רוח. החל מפרחי באך , דרך טיפולים שונים בעזרת מגע ועד תוספי מזון למיניהם. לא ידוע לי על הוכחות מדעיות ליעילותם בקרב אנשים הסובלים מדמנטיה. יחד עם זאת שווה לנסות כי שיטות שונות מתאימות לאנשים שונים. חלק מההצלחה בטיפולים אלה תלויה גם באנטראקציה בין המטפל למטופל. שווה לנסות ולבדוק בקרב כמה שיותר אנשים. שווה להתיעץ גם עם הצוות בבית האבות. יחד עם זאת אם אימך מאוד סובלת לא כדאי למנוע ממנה את האופציה להקלה מהירה יותר (תרופות). מקווה שהבהרתי קצת ואת מוזמנת לפנות שוב אם מתעוררות שאלות נוספות. בברכה נעה