עמלה לחברת כוח אדם

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

25/06/2005 | 15:04 | מאת: נעמי

אנחנו רוצים להכניס עובדת זרה לטפל באבא ומעונינים במס ימי ניסיון לפני תשלום העמלה לחברה שהפגישה ביננו. זו עובדת שנמצאת כבר שנתיים בארץ והקשיש בן טפלה נפטר. מה הנוהג?

25/06/2005 | 22:48 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מוצא ב GOOGLE http://www.matan-il.com/main/tadrichZ.asp אינני רואה תשובה מדויקת לשאלתך אבל כדאי לך לקרא שבוע טוב

29/06/2005 | 00:38 | מאת: אילן.

קראתי, נושא הארכת האחריות יקר מאוד לטעמי. קיימת הגבלה למס' החלפות וזה חבל (גם אם יש מעסיק קשה ביותר, החברה יודעת זאת מראש ומקבלת אותו, אח"כ כשנהייה קשה והעובדים נמלטים, החברה מתנערת מאחריות?). בברכה, אילן.

26/06/2005 | 21:15 | מאת: אילן

נעמי שלום. כל חברה המכבדת עצמה מאפשרת מס' ימי הסתגלות לעובד/ת בין הנו מהארץ או מחו"ל. אנו נוהגים לתת 14 ימים אשר להערכתנו הינם זמן מספק לקבוע באם ישנה התאמה. בנוסף, מאחר ואת מעסיקה עובדת מהארץ ובמידה וטרם עשית כן, עימדי ע"כ שתשוחחי עם המעסיק הקודם באופן אישי. אל תתפתי להבטחות שונות, אם היא אכן עובדת מעולה, אנו משוכנעים שמעסיקה הקודם יותר מישמח להמליץ עליה. בברכה, אילן.

26/06/2005 | 23:50 | מאת: נעמי

תודה למשיבים האם חותמים על החוזה כבר בשלב הזה? אם יש לי כבר היתר מיחידת הסמך-בר תוקף העמלה מופחתת? האם חברת כוח האדם נותנת תמיכה עי עובדת סוציאלית או שהתפקיד שלה מסתיים בתיווך ? תודה

26/06/2005 | 23:07 | מאת:

נעמי שלום. את מעונינת למצוא עבור אביך את הטיפול הטוב ביותר עבורו. כמו שאילן ציין ,כדאי לברר המלצות. ראשית כדאי לברר עם בני משפחתו של האדםבו טיפלה המטפלת על דרך עבודתה. כיצד היא יוצרת קשר, האם היא מסורה , איזה אדם היא וכו'. כמו בכל עסק הכרוך בתיווך את נדרשת לשלם עמלה. העמלה והתנאים, כמו בכל עסק שכזה הם פונקציה של המבקש. לאחר מכן שווה לך לעשות סקר שוק ולבדוק את תנאי החברות השונות. ימי נסיון בטרם תשלום נשמעים תנאי סביר ( כפי שאילן ציין). עשי סקר שוק בקרב מספר חברות, בדקי את נורמות השוק ואז חזרי לאותה חברת כוח אדם ובדקי האם תנאי העמלות הוגנים ביחס לתנאי השוק. כל תהליך העסקת עובד סיעודי הביתה אינו פשוט. לא כדאי להוסיף לכך תחושות של בזבוז והצפה כלכליים. תשובותיהם של דני ואילן למעלה בודאי הוסיפו לך אינפורמציה נוספת. בהצלחה נעה