אמא שלי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

20/02/2009 | 19:23 | מאת: יעלה

אני מבקשת עצה, בשביל לעזור לאמא שלי. אמא שלי בת 66. היא לא עובדת, יושבת בבית. אני מנסה לשכנע אותה לצאת להתנדב, היא לא כל כך מסכימה. אני יודעת שלא טוב לה בבית, זה עושה לה דכאון. מה שאני מציעה לה, היא לא רוצה. רציתי לדעת איך מישהו או מישהי מעבירים את הזמן שלכם יום יום? איזה חוגים אתם/ן יכולים להציע. אשמח מאד לקבל מכם תשובות.בת הדואגת.

01/03/2009 | 13:47 | מאת: ד"ר גרי טריגר

במסע החיים כל אחד מאיתנו יכול להגיע לרגעי קושי. מנסיוני כיועץ/מאמן של עשרות גימלאים ניתן להתקדם ולהתפתח גם בגיל זה. לעיתים עזרה חיצונית יכולה לשנות את הדרך בה האדם מסתכל על החיים. הדרך לפיתרון מתחילה בתוך האדם עצמו. ברצון ובנכונות ליצירת שינוי, ולא בחיפוש אחרי פתרונות חיצוניים - כמו הפתגם המפורסם "ניתן להביא את הסוס לשוקת אבל אי-אפשר להכריח אותו לשתות". אם כך מה אני מציע? ברגע שאימך תרצה ליצור שינוי שתפנה לקבלת ייעוץ לגיל השלישי. ד"ר גרי טריגר - פסיכולוג/מאמן

22/08/2010 | 15:49 | מאת: דורית

היי יעלה , אמא שלי הייתה בבעיה דומה . היא תיפקדה כעקרת בית למופת , הבישולים והנקיונות , אבל תחביבים לעצמה לא היו לה . היא הייתה מסתגרת בבית והפעילות היחידה שהייתה לה הייתה הצפייה בטלוויזיה . לי ולאחי נמאס לראות אותה ככה , אז במקום לתת לה להיכנס לדיכאון רצינו לתת לה לשבור תשיגרה ורשמנו אותה לסדרת טיולי העשרה מיוחדת למבוגרים , היא נקראת "ארץ אהבתי" אם אני לא טועה , של החברה להגנת הטבע . למרות שאמא שלי לא חסידה גדולה של טבע ואתגרים , היא נהנתה מאוד .. בקיצור , מומלץ. מקווה שעזרתי דורית