סימנים מוקדמים לסניליות

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

23/09/2008 | 07:33 | מאת: MON

נושא מטריד, למרות שאני מנס ללמוד כמה שאפשר עדיין יש לי ספקות אנו בני 75 אצל אשתי יש תופעות אשר מטרידות אותי, אנא הסבר בלבול במושגים תוך דיבור זכרון קצר ירוד מאוד- אפילו בתווך של פחות משעה לשכוח באופן קבוע סגירת דלתות של ארונות מטבח חוסר יכולת לבטא נכון שמות בלקאות תוך כדי דיבור של מילים פשוטות ירידה בשמיעה אבל אינה מוכנה להודות בכך האם אלה סימנים מוקדמים?!

29/09/2008 | 17:37 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

חשוב מאד לעבור אבחון מקצועי. יש מצבים שנראים כמו סניליות אבל נובעים מאיזה חסר או חוסר איזון שאפשר לטפל בהם. אצל אבי ז"ל היתה תופעה כזאת, כ10 שנים לפני שהלך לעולמו, ולמזלו הובא לחדר מיון מסיבה אחרת, ורופא צעיר החליט לבצע את כל הבדיקות ואכן מצא דבר שניתן לטיפול בקלות. הכי טוב לבקש אבחון על ידי רופא גריאטרי מומחה, אבל כדאי, על מנת לחסוך זמן, קודם כל לבקש מרופא המשפחה סדרה מלאה של בדיקות. בינתים שנה טובה לכולם

06/10/2008 | 15:34 | מאת: