מחפשת מידע לגבי בתי אבות....

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

29/06/2008 | 16:04 | מאת: מחפשת מידע לגבי בתי אבות....

שלום רב לכולם, מקווה שהגעתי למקום הנכון. אני מחפשת בת אבות לסבא שלי עדיף עם מחלקת סיעודיים ובאזור חיפה והקריות. האם אתם מכירים משהו טוב? הייתי רוצה גם לקבל מידע לגבי מחירים - כמה עולה לקשיש לחיות בבית אבות? כיצד ואם בכלל ניתן לקבל הנחות/הקלות/סבסוד? תודה על תשובתכם

02/07/2008 | 08:35 | מאת: חיפאית

לגבי הקלות/סיבסוד/הנחות - זה תלוי באיזה מצב נמצא סבא., אם הוא מוגדר כ- סיעודי, אז אפשר לפנות למשרד הבריאות, למחלקה לחולים כרוניים ,ולהגיש בקשה להשתתפות במימון . ההחלטה שלהם היא בהתאם למצבו הכלכלי ולהכנסה של ילדיו. זה רלבנטי רק לאותם מוסדות שנמצאים ברשימה של משרד הבריאות. אם הוא מוגדר כ- תשוש, יש מחלקות לתשושים ואז אפשר לפנות למשרד הרווחה . שם אין לי מושג מה הקריטריונים למימון. לגבי עצמאיים לא ידוע לי על הקלות מכיוון משרדי הממשלה. (אפשר לנסות להתמקח..) המלצות: חשוב לגשת לבתי האבות ולעשות סיור , להתרשם, לברר מפה לאוזן, לשאול בני משפחות הנמצאים במקום. המלצות באינטרנט לא תמיד אמינות, מכיוון שאינך יודעת מי כותב...

12/07/2008 | 18:22 | מאת: נעה

כמו בהרבה תחומים אחרים כדאי לעשות סקר שוק יסודי . שיחה עם בני משפחה , עם הדיירים התר'מות מהרצינות של הצוות. לראיין את הגריאטר המטפל ולשאול לגבי ההתרשמיות שלו. לברר עם חברים או מקורבים של הסבא ו/או בני משפחותיהם היכן הם נמצאים ועל מה הם ממליצים.ולהקשיב היטב לתחושות בטן. הרי מה שטוב לאח דאינו בהכרח טוב לאחר. הרבה בריאות לסבא נעה

12/07/2008 | 18:25 | מאת: