שאלות חשובות לגבי שני אנשים חשובים לי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

11/05/2008 | 23:55 | מאת: איש אחד

שלום רב, 1. אבי בן 72 חולה סיעודי ומרותק למיטה. הוא סובל מבעיות שונות ולא אפרט מפאת קוצר היריעה. לאחרונה יש לו יציאות רבות במהלך היום והלילה וזאת למרות שלפני מספר שבועות סבל מידי פעם מעצירות וטופל בשמן פרפין. כמו כן הוא מחובר 3 חודשים לקטטר עקב אי מתן שתן. ניסינו לתת לו בננות ואורז וזה לא עוזר בינתיים. מה ניתן לעשות? 2. אימי בת 67 סובלת מבעית עור עקב דליות ברגל (מיהם סובלת שנים). מטופלת קונסרבטיבי ללא שיפור משמעותי. כמו כן עם או בלי קשר החלה לסבול מגירוד עז בגוף (נשלל אלרגיה. אולי תופעת לוואי של התרופות). גם כאן אבקש רעיונות והמלצות. תודה.

13/05/2008 | 09:10 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

בפורום זה אין רופא. בשני המקרים צריך יעוץ רפואי, ולעניות דעתי לא יעוץ אינטרנטי. במקרה של אביך הייתי פונה לרופא המשפחה. אני כמובן לא רופא, אבל טיפול באורז ובננות במצבו לא מספיק. במקרה של האמא לעניות דעתי כדאי לפנות לרופא מומחה לכלי דם. אני קורא על טיפולים לא פולשניים בורידים, וכמובן אינני יודע מה נכון ומה מתאים לאמך.

28/05/2008 | 09:45 | מאת:

שלום. 1. לגבי אבא הייתי ממליצה להתיעץ גם עם גסטרו וגם עם דיאטנית שמתמחה בגריאטריה. 2.לגבי אמא לא הייתי פוסלת שיש כאן ופעות לוואי. הייתי פונה לגיראטר שהיה פורס את כל התרופות ובודק ת. לוואי ותגובות בין תרופתיות. ברגע שנשללת אלרגיה לעתים גרד כזה יכול להיות קשור למערכת העצבים והייתי מתיעצת גם עם נוירולוג. הרבה בריאות נעה