פרקינסון

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

10/05/2008 | 16:05 | מאת: יעקב

שלום אמה שלי בת 91 חולת פרקינסון מזה כ 7 שנים. לפני 4 שנים ,עברה גם התקף לב ומאז היא לא מזיזה שום איבר (כמו בול עץ),רק העיניים עוקבות אחרי תנועה(נראה לי כאינסטינקט ולא הבנה למתרחש) . אינה מתקשרת עם הסביבה ,אינה מראה סימני הבנה בשאני שואל או מבקש ממנה שתמצמץ בעיניה אם היא מבינה אותי. ומזה כשנתיים אין אנו יודעים אם היא "בעולמנו" .היא מטופלת בבית , שהיא מוזנת באמצעות צינורית ישירות לקיבה . כמובן שזה כואב לי לראות את מצבה. שאלתי ,האם יש סיכוי שהיא מבינה ובהכרה לסביבתה ורק לא יכולה להגיב או שזה "צמח" עם עיניים פתוחות ותגובות אינסטינקיות. בתודה יעקב רוזנבאום 0546682520 [email protected]

28/05/2008 | 09:35 | מאת:

יש כאן שאלות רגשיות , אתיות,דתיות ורפואיות מסובכות כל כך. איך אפשר באמת לדעת? יתכן שנוירורולוג שיסקור את גלי המוח יגיד שהיא לא איתנו ורב יגיד שכן.במקרה כזה אולי אתה שואל שאלות רבות אחרות. האם כשאתה מדבר איתה היא שומעת. אתה מספר שזה כואב לך. זה באמת כאב נורא גדול ואז אם כואב לראות אותך ככה נשאלת השאלה כמה להגיע, כמה לדבר איתה (כי אולי זה מכאיב מדי ונראה מיותר לפעמים) וכמה אפשר להחזיק את התקווה שאולי היא עוד שומעת ומבינה שאתה איתה. ארבע שנים הן הרבה זמן להחזיק תקווה כשלא ברור במה אפשר להאחז. הייתי ממליצה לך לפנות ללווי ותמיכה נפשיים (יכול להיות טיפול או ליווי אחר בהתאם לאמונותיך) שיעזרו לך להכיל את המצב הקשה הזה ולראות איפה אתה ממקם את עצמך מול המצב המכאיב והקשה הזה ואיך אתה שומר על כוחותיך. מאחלת הרבה בריאות וכוח נעה