פרקינסון

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

26/04/2008 | 19:18 | מאת: דנה

שלום רציתי לשאול האם תנועה בלתי רצונית ביד שמפילה חפצים היא שלב ראשוני של מחלת הפרקינסון( אישה בת 80) תודה

26/04/2008 | 19:58 | מאת: חיפאית

דנה, כדאי שתשאלי בפורום רפואי , למשל בפורום "רפואת משפחה".

04/05/2008 | 15:11 | מאת:

05/05/2008 | 21:50 | מאת: ד"ר ניר

תנועה שמפילה חפצים אינה אופיינית לפרקינסון. בפרקינסון - הרעד גובר בזמן מנוחה ונחלש כאשר מבצעים פעולה מכוונת. רעד הגובר בזמן פעולה מכוונת יכול להיות בגלל בעיה בצרבלום (המוחון) או אזורים נוספים במוח, יכול להיות תוצאה של חולשה כללית ויכול להיות "רעד יסודי" (essential tremor). ישנן תרופות העלולות להגביר רעד מסוג זה. כדאי להתייעץ עם גריאטר.