ליחה צמיגה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

12/04/2008 | 17:37 | מאת: נכדה

שלום , סבא שלי סובל מזה מספר שנים , מבעיה קשה של ליחה מאוד צמיגה המצטברת לו בקנה - והוא נתקף בשיעול חזק מאוד, בטענה שזה צמיג כל כך עד כי כך שזה מפריע לו לנשום . הוא פנה מספר פעמים לרופאים מקופת החולים שציידו אותו בכל מיני תרופות לטיפול בליחה שלא עזרו בככל. רציתי לדעת ממה נובע דבר כזה , ואיך אפשר לעזור למצב שלו , הוא מאוד סובל מזה. אחת מהרופאות שלו טענה שזה נובע מגזים שעולים ממערכת העיכול , ורופא אחר טוען שהוא לא שמע על כך אף פעם- האם יש בזה משהו ?, ואולי אפשר לחזק באיזה שהוא אופן את מערכת העיכול שלו? האם קיים איזה תרופה או תוסף מזון אולי שיכול לפרק ליחה כזו.

12/04/2008 | 22:08 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני סובל מבעיה זו מאז גיל 72 בערך. הדבר דורש טיפול על ידי רופא אא"ג. לי הרופא המומחה רשם תרופה שקוראים לה היום REOLIN (אז היא שווקה תחת שם SIRAN ). זה עזר במידה רבה אם כי לא באופן מוחלט.

12/04/2008 | 22:20 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מציע שסבך יתעקש על כך שהרופא ימצא את סיבת התופעה. אני בזמנו התעקשתי שהרופא ישלח אותי לבדיקות, בין השאר BARIUM RADIOGRAPHY של דרכי העיכול העליונים, שגלתה מחלה שאולי (ואולי לא) אחראית לתופעה. (הטיפול במחלה זו גרוע בעיני מהמחלה, ואני סוחב אותה מאז כ 10 שנים) רופא אחר לאחרונה חושב שזה הודות לסינוסיטיס כרונית. הוא שלח אותי לCT של מערות הפנים, אבל עוד לא בצעתי זאת. כאמור כדאי להתעקש - עד כמה אפשר לקחת תרופות. שבוע טוב.

04/05/2008 | 15:16 | מאת:

הרבה בריאות נעה