שאלה לגבי סבתי שנופלת ללא סיבה וחוששת לחייה בעקבות

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

04/04/2008 | 16:24 | מאת: לירון נ

שלום רב, אני מפנה אליכם שאלה בשם סבתי בת 88. סבתא שלי סובלת מתופעה מהשלושה חודשים האחרונים שמאד מפחידה אותה והיא חוששת לחייה: בכל פעם שסבתי קמה מהמיטה היא נופלת אחורה או לצדדים ללא סיבה, קדימה היא לא נופלת. לוקח לה בין 4-5 נסיונות לקום מהמיטה כי היא תמיד נופלת, לפעמים הנפילה מלווה בסחרחורת "החדר נראה לה הפוך למספר דקות תוך כדי הנפילה וכמה דקות אחרי". סבתי סובלת מלחץ דם נמוך כרוני ולפני שש שנים עברה ניתוח גב בעמוד השדרה. השאלה שלנו למה היא נופלת אחורה מספר פעמים ברצף והאם הנפילה יכולה להיות בעתיד גם קדימה? סבתח משתמשת בכדורי להרגעה כמו מלריאן יחד עם כדורי אלרגייה וכדורי לדילול הדם. אוה לתשובתכם לגבי סיבת הנפילה ואיך אפשר למנו זאת. תודה רבה רבה!!! לירון

04/04/2008 | 20:40 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

נפילות בגיל מתקדם שכיחות למדי. כדאי להתיעץ עם רופא, רצוי רופא עם הכשרה גריאטרית. למניעת נפילות כדאי לשקול פזיוטרפיה. כדבר ראשון (ואני מדבר מנסיון של בן 82) - כאשר קמים, ביחוד אחרי שינה או שכיבה ממושכת, אבל גם אחרי ישיבה ממושכת כדאי להתכופף קדימה, להאחז במשהו (למשל בכסא שעומד ליד המיטה - אבל רצוי כסא כבד שלא יתהפך בנקל) ולקום לאט. אם קמים מהר, הדם מתנקז מהמוח ועלולים לקבל סחרחורת או אפילו להתעלף.

06/04/2008 | 10:30 | מאת: דר' יפה לרמן, גריאטריה, איכילוב

סבתך זקוקה לבדיקה רפואית מהירה ע"י רופא גריאטר. הסיבה לנפילות יכולה להיות או אחת מהתרופות שהיא לוקחת, או מחלה ממשפחת הפרקינסון (לא בהכרח פרקינסון ממש). יש סיכוי טוב שניתן לעזור לה.

07/04/2008 | 09:40 | מאת:

מסכימה עם הדעות כאן שכדאי לפנות להתיעצות אצל גריאטר.יתכן וימליץ על ברור נוירולוגי, א.א.ג או אורטופדי. הרבה בריאות לסבתך נעה