OCD והתמכרות להימורים.

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

05/06/2005 | 15:13 | מאת: יוסף

אני בן 68 גימלאי ועובד במשרה חלקית בטיפול בקשישים. אני כבר שנים רבות סובל מ- OCD שמתבטאת ברחיצה אין סופית של ידי וגופי. כל זרימת מים מלהיבה אותי ואין לי שליטה על זה. כמו כן כנראה עקב זאת אני מכור להימורים כשהדבר גורם לסבל רב לי ולמשפחתי. אני נשוי ואב ל- 2 ילדים בוגרים נשואים וסב ל-6 נכדים. ניסיתי כבר כל מיני טיפולים אצל כל מיני שרלטנים אך שום דבר לא עזר ולא הועיל רק שילמתי ושילמתי. ניסיתי גם לקחת כדורים שרשמו לי בתחנה לבריאות הנפש - אך הכדורים השפיעו עלי לרעה והפסקתי. לאחרונה הפנתה אותי הרופאה במרפאה לבריאות הנפש לקבל טיפול התנהגותי קוגנטיבי, כאשר היא לא יודעת היכן אוכל לקבל טיפול כזה ושלחה אותי לחפש בעצמי. האם תוכלי לייעץ לי לאן עלי לפנות ומה לעשות. אני חבר קופ"ח כללית וגם שם ניסיתי את הרופא הפסיכיאטר - אך גם הוא לא ידע לאן להפנות אותי וכיצד לטפל בי. האימייל שלי הוא: [email protected] בתודה מראש, יוסף

05/06/2005 | 18:59 | מאת:

יוסף שלום! ראשית תודה על פנייתך. ישנם מאפינים רבים המשותפים להפרעה אובססיבית קומפולסיבית ולהתמכרות. בשניהם מאופינת התנהגות חזרתית תוך אובדן שליטה. במקרה של OCD טיפול תרופתי עשוי במקרים רבים להקל וכדאי ולנסות טיפול תרופתי מעט שונה כי יכולה להחוות הקלה. טיפול קוגנטיבי הוכח כיעיל במקרים רבים של OCD. אתה מספר שאתה גם מכור להימורים . גם כאן ישנם טיפולים שמקלים ועוזרים להתגבר על התופעה. אני ממליצה לך לפנות ולברר במספר ערוצים: א. עמותת אפש"ר - לטיפול בהתמכרויות באלכוהול והימורים (ראה לינק מצורף) http://www.efshar.org.il ב. מרכז להפרעות חרדה במרפאה לבריאות הנפש (שם יש בדרך כלל אנשים שמתמחים בטיפול קוגנטיבי) ג.לפנות דרך הביטוח המשלים של קופ"ח כללית (למשל לרותם מדיקל) . יש להם רשימות מטפלים לפי אזורי המגורים. ניתן לחפש מטפל קוגנטיבי התנהגותי. http://www.rotemmedical.co.il במידה ותרצה פרטים או הסברים נוספים אתה מוזמן לפנות שנית. בברכה נעה