אבחון קוגניטיבי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

19/01/2008 | 12:08 | מאת: alex

לנעה שלום, לדודתי בת 90 נערך אבחן קוגניטיבי בקופ"ח . להלן תוצאות : - זכרון תפקודי RBMT : ציון פרופיל: 4 מתוך 24 . ציון סופי : 1מתוך 12( ליקוי בזכרון ) . - ציור שעון חופשי ( CDT) . התוצאה 5 מתוך 10 ( הפרעה תפיסתית ) - שיום קטגורי - תקין. באותו דוח מצויין כי לתפקודים מורחבים זקוקה לעזרה . מה זה אומר ? מה זה אומר בתרגום לשפה פשוטה ? בפני איזה סיכונים עומדת דודתי ? היא גרה לבד ומתפקדת באופן עצמאי עם קצת עזרה במידה ומחליטה לשתף אותנו בעניין , לעתים היא עושה טעיות גדולות שלא תמיד אנ מצליח לתקן . היא אגב חושבת שאינה זקוקה לשום עזרה . האם זקוקה לאפוטרופוס ואם כן כיצד לשכנעה מבלי ליצור אנטגוניזם מצידה ? . אני קרוב משפחה היחדי שיש לה בארץ.

23/01/2008 | 23:49 | מאת:

על פי מה שאתה מתאר קיים ליקוי בזכרון ובתפיסה. לתוצאות ופרשנויות מדויקות כדאי לפנות לגריאטר והוא ידריך אותך בצעדים הנדרשים. יתכן והיא תזדקק לעזרה סיעודית. ריך לברר אם אבחנה היא של דמנציה. במידה וכן , יכולתה לדאוג לעצמה תלך ותפחת. וכבר עכשיו נשמע שהיא מתקשה בחלק מהתפקודים. אתה אומר שהיא עושה טעויות גדולות. למה הכוונה? האם היא מסוגל לדאוג לעצמה? אם מדובר בדמנטיה היא תהיה זקוקה לאפוטרופוס בבו הזמן. כדאי לקבל הדרכה ברורה מהגריאטר. לא כדאי לחכו עם זה כדי לא להגיע למצב של הזנחה. אם תוכל לבוא אליה בגיבוי הרופא יתכן שההתנגדות תרד או שאתה דע יותר ברור מה הכיוון. בהצלחה נעה