ביקור חולת אלצהיימר בעיר אחרת אצל בן משפחה.

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

17/12/2007 | 19:46 | מאת: אריק

אמי בת ה-84 מאובחנת כחולת אלצהיימר. היא מתגוררת בביתה עם מטפלת סיעודית. מצבה כעת עדיין "טוב מאד", במונחי המחלה. היא מתלבשת לבד, אוכלת, מתרחצת, מזהה אנשים בטלפון, יוצאת למרכז יום מספר פעמים בשבוע, צופה בטלוויזיה ומי שאינו מכיר אותה מקרוב לא יכול לאבחן מייד את מחלתה. בשל הבדידות הייתי שמח להביא אותה לביקור בביתי בעיר אחרת, למשך מספר ימים, עם המטפלת הסיעודית, כמובן. שתיהן יקבלו את "יחידת ההורים" בבית, כך שמבחינת תנאי הביקור אין כל בעייה. המטפלת הסיעודית הבהירה לי שאין לה כל בעייה לישון עם אמא במיטה אחת (לא עקב מחסור במקום לינה אלא כדי להיות קרובה אליה בשעות השינה). אני בטוח שהביקור יכול להועיל לה מאד בשעות שבהן נהייה יחד. אבל - עקב מחלתה אני חושש שבמיוחד בשעות הלילה, כאשר היא תתעורר, היא לא תזהה את המקום שבו היא נמצאת. היא לא תהייה רגילה למיטה שבה היא ישנה, לחדר שבו היא נמצאת, והזהירו אותי שהדבר עלול לגרום לתוצאות קשות - נפילה מהמיטה, שבר רציני וכו'. הדבר, כך נאמר לי, יכול לקרות גם אם נשאיר תאורה חלשה כל הלילה. (אגב, גם היום כשהיא מתעוררת במיטה בבית שלה היא לא זוכרת אם מדובר בשנת צהריים או שנת לילה, מי נמצא אתה בבית וכו'). השאלה: עד כמה מסוכן להוציא לכמה ימים את אמא מהסביבה הטבעית שלה (היא מתגוררת באותה דירה כבר עשרות שנים), או שמא החששות מגזמים. אודה לתשובתכם!

18/12/2007 | 13:50 | מאת: ברוריה מהקריות

שלום אריק מנסיון עם בעלי, בשלב שבו נמצאת אמך כפי שתיארת, לפעמים לקחתי את בעלי לבתי בעיר אחרת למשך ביקור של יום. אבל לא הסתכנתי בלילות. אגב, אני הייתי בעצמי המטפלת "הסיעודית" שלו במשך כל מחלתו הנוראית הזאת. אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות וההחלטה היא שלך. אבל , למשל, אתה יכול לקחת אותה אליך ליום אחד מהבוקר, ולהשכיב אותה בצהרים במיטה שביחידת ההורים. עם המטפלת בקורסה ליד המיטה - למשך הזמן שהיא ישנה. אני אומרת המטפלת כיוון שאם היא תתעורר עם מישהו אחר עלולה להיות בעיה. אפילו אתך, הבן שלך. אם הנסיון הזה עולה יפה, אם היא לא תכנס לאי שקט כשתתעורר בגלל המטה החדשה והמצעים החדשים. אז תהיה מאושר. אגב, כדאי להביא את השמיכה שלה מהבית. לא הייתי ממליצה לך לקחת את אמה ליותר מיום אחד. ואף אחד לא יכול להמליץ לך אחרת. ישנה גם בעיית החזרה שלה הביתה. מה יקרה אז. ככלל, לחולה אלצהיימר המעבירים מאוד קשים. אבל אם ברצונה להעביר אותה ליחידת ההורים שליד הבית שלך, עכשיו הזמן. ואפילו אם היא מתנגדת בתוקף כדאי מאוד להעביר אותה עכשיו. כשהיא עדיין במצב שבו היא אולי, תהיה מסוגלת להסתגל. כי אחר כך זה אבוד. והדברים האלה באלצהיימר קורים מהרגע הזה לרגע הבא. מקוה לטוב ומאחלת לך הרבה מאוד סבלנות ושוב סבלנות

20/12/2007 | 21:08 | מאת:

אריק שלום. בשביל הרגעים היפים שיכולים להיות במפגש אולי כן שווה להתאמץ. נכון אתה פועל שאתה מבצע הכנה מחשבתית. יתכנו התקפי פניקה נוכח הסביבה הלא מוכרת. האבסורד הוא שגם סביבה מוכרת נחווית פעמים רבות כלא מוכרת וזה יכול לקרות גם בבית. כדאי לפנות לפסיכוגריאטר המטפל ולחשוב על תסריטי חרום אפשריים ולהתכונן אליהם. (אפילו תרופתית) נוכחות המטפלת הצמודה לידה מאוד חשובה ובודאי מאוד תקל ותרגיע. הרבה בהצלחה ושתצליחו להפיק הנאה מהביקור נעה

31/12/2007 | 20:49 | מאת: אריק

לברוריה ונועה היקרות - המון תודה על ההתייחסות, המאמץ והכנות. אני מניח שאיישם את העצות שלכן. מעריך מאד את הזמן שהקדשתן, וכמובן - את המחשבה והרצון הטוב! אריק