חומצה פולית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/04/2005 | 13:07 | מאת: ענת

למה היא נועדה ומה קורה אם נכנסתי להריון מבלי שלקחתי לפניו חומצה פולית .??

15/04/2005 | 02:11 | מאת: דר' יובל עוז

רוב הנשים תהרנה ותלדנה ילדים בריאים (כך על פי הסטטיסטיקה). נתגלה כי נטילת חומצה פולית (וויטמינים נוספים) במטרה לשמור על רמה נאותה שלהם בגוף מפחיתה היווצרות מומים בעובר (בעיקר מומים במערכת העצבים המרכזית). לכן ממליצים ליטול חומצה פולית בכל תקופת הפוריות של האישה, ולפחות 3 חודשים לפני ההריון ובשלושת החודשים הראשונים שלו (שלב היווצרות איברי העובר). כמובן שנטילת חומצה פולית איננה יכולה להבטיח הצלחה מוחלטת. כמובן שנשים רבות שלא תיטולנה חומצה פולית תלדנה ילדים בריאים למרות זאת. ולכן אל חשש, גם אם רמת הפולת בגופך נמוכה יש לך סיכוי ללדת עובר בריא. בהצלחה וחג שמח דר' יובל עוז מנהל יחידת אולטרהסאונד, צפת

מנהלי פורום הריון ולידה