שאלה רפואית בעקבות לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/12/2016 | 00:04 | מאת: שרית

שלום אני אחרי לידה ראשונה לא פשוטה. אני מנסה להשאיר אותה מאחור ולשם כך אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין משהו שקרה שם. בדיקות ההריון היו כולן תקינות, מצג העובר היה ראש למטה אוזן לכיוון 12. בזמן הלידה טענה המיילדת שהעובר לא במצג הנכון (או משהו כזה). בשלב זה ביקשה מבעלי שיתן לי דחיפות בישבן על מנת לעזור לעובר להסתובב. כעבור שעה נכנסו לחדר ארבעה רופאים ואחיות וניסו זה אחר זה לשלוח ידיים לתוכי ולסובב את העובר כי אחרת אמרו שאצטרך לידה מכשירנית. בסופו של דבר הצליחו וארבעתם ביחד משכו את העובר החוצה, והוא בריא. חשוב לי להבין מה היה שם. אני מתקשה להשיג את הפרטים מבית החולים ולא כתוב כלום בטופס שחרור. ברור לי שלא ניתן לתת אנליזה מהאינטרנט, ובכל זאת האם מה שתיארתי נשמע כמו מצב רפואי שיש לו שם שאוכל לקרוא עליו? תודה!

03/12/2016 | 10:26 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

נתחיל במזל טוב. קשה לחוות דעה או לדעת בדיוק מה הולך בלידה שאתה לא נמצא בה. לתת דעה ללא כל המידע מסביב גם לא נכון בעיני. אוכל לומר לך שהלידה הינה תהליך דינאמי ביותר. ראש העובר משנה כיוונים במהלך המעבר דרך אגן אימו ועד שיוצא לאוויר העולם. כלומר המיקום אליו פונה העובר בתחילת הלידה איננו בהכרח המיקום לקראת סופה. אני מניח לפי מה שכתבת שהצוות הרפואי ניסה לעזור לך ללדת ולהמנע מלידה מכשירנית משיקולי משך הלידה והמוניטור העוברי. שיהיה במזל טוב. בברכה, ד"ר בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא.

מנהלי פורום הריון ולידה