ערכי בטא דחוף מאוד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/11/2016 | 08:08 | מאת: לחוצה

שלום רב, בתחילת הריון בשבוע 4 פלוס 4 ימים. בחודש שעבר הריון כימי שהדימום שלו התחיל ב28.10 ולזה אני מתייחסת כאל תאריך מחזור אחרון. בתאריך 24.11 ( יום לפני האיחור) - בטא 186. בתאריך 28.11 - בטא 1417. 1. מדוע הבטא עלתה פי 4 ולא פי 2? 2. קראתי שיש מצב שנקרא מולה שלמה או מולה חלקית ושיש כאלה שמגלות את זה בשלבים מאוחרים מתי לכל היותר מגלים את זה ? אני מאוד מודאגת. 3. האם הריון כימי בחודש הקודם מעלה את הסבירות למולה שלמה או חלקית? אודה לתשובה

01/12/2016 | 16:35 | מאת: עד שהרופא יענה לך

זה מאודדד נדיר שיש מולה. לעומת זאת לתחום ערכי הבטא וההכפלה יש תווך רחב. אומנם הערך וההכפלה גבוהים אצלך מהממוצע.. אך נתקלתי בגבוהים מזה. עוד כמה ימים בשבוע 5 0 תוכלי ללכת לראות אם יש שק ברחם. ממליצה לך לבדוק אם זה ירגיע אותך. כמובן שאל תצפי בשלב הזה לראות יותר משק (אלא אם טעית בתאריך ההריון והרית מוקדם יותר).

02/12/2016 | 15:53 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום. כפי שענו לך, יש טווח רחב לקצב ה"הכפלה" של רמות ביטא. מולה איננה מצב נפוץ ולרוב מלווה בערכי ביטא מאוד גבוהים. ההריון הכימי לא מעלה סיכון. בצעי סונר להדגמת שק או שקי ההריון.

מנהלי פורום הריון ולידה