חומרים סביביים אבקתיים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/11/2016 | 12:14 | מאת: שיר

דר נכבד, השאלה שלי קצ מוזרה אך אם בבקשה וכל לעשו קצ סדר בדברים אודה לך מאוד. השאלה שלי נובעת מהחשש שאם נשארו על נושבי כסאות שאריות של חומרים אבקתיים כגון: עופרת מטווח של ציוד שהונח על הספה,כסא. אבק סוללות ישנות ממכשיר חשמלי ,שנפתח לצורך החלפה והאבקה התפזרה בטעות על המושב. שאריות חומרי הדברה מקניית ירקות ,ולכן שקיות שהונחו על הכסא. שאריות אבק בממ"ד שחומר רדיואקטיבי יציב נספח אליו. וזאת עם כל המאמץ לנקו אם בכל זאת נשאר ונצמד לבגדים. האם ישנה אפשרו שבעת הנסיון להרות ידחף כמות מסויימת של האבקה שנותרה על הבגדים לצוואר הרחם, ובכך האם יכול לגרום לפגיעה גנטית בזרע ואחר כך בביצית. ובכך חלילה לגרום למומים שאינם תורשיים כמו אוטיזם או מונגולואיזם? האם יש חשש לכך? תודה מראש

05/12/2016 | 22:06 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

כל התעסקות עם חומרים מסוכנים דורשת מיגון הולם. בהריון ולא בהריון. ללא מיגון הולם ותלוי באיזה חומר מדובר החומר עשוי להספג ולהשפיע ברמה כזו או אחרת.

מנהלי פורום הריון ולידה