בדיקת קולפוסקופיה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/11/2016 | 08:24 | מאת: רונה

שלום נשלחתי לבצע בדיקת קולפוסקופיה אחרי שראו ריבוי כלי דם בצוואר הרחם. אני בשבוע 35 להריון ומאד חוששת לעשות בדיקה שיכולה לגרום לדימומים לפני הלידה. עשיתי פאפ לפני 3 שנים והיה בסדר. הבנתי שאם לוקחים ביופסיה בבדיקה זה יכול לגרום לדימום. כמו כן הבנתי שכדי להגדיל את התאים שמים חומצה כלשהי בצוואר הרחם. אני מבקשת לדעת האם לעשות בדיקה כזו בשבוע מתקדם כזה זה לא מסוכן? האם ניתן לחכות עם זה לאחרי הלידה? תודה, רונה

14/11/2016 | 17:03 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

הי. בדיקת הקולפוסקופיה כשלעצמה לא תסכן את ההריון. המבצע מן הסתם ידע שאת בהריון ולפני כל פעולה נוספת לדוגמא ביופסיה הוא ידון איתך על האופציות. חשוב לגשת להמשך הערכה בנושא. בברכה, ד"ר בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא

15/11/2016 | 19:50 | מאת: רונה

שלום תודה על תשובתך. האם יש סיכון לעובר או להמשך ההריון במריחת החומר להגדלת התאים במהלך הבדיקה? האם אפשר לעשות את הבדיקה ללא לקיחת ביופסיה? תודה, רונה

מנהלי פורום הריון ולידה