PLT

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/11/2016 | 18:37 | מאת: טלי

היום הלכתי לאחות ליווי הריון למעקב ראשון. אני בשבוע 9. בבדיקת PLT מופיעה תוצאה של 485 שהנורמה 150-450. היא הלחיצה אותי קצת. אמרה שמסוכן ויכול לגרום להפלה. הרופא לא חוזר אלי. אשמח לתשובה. (אני אחרי Ivf)

03/11/2016 | 19:42 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום, אכן רמת טסיות מעט מוגברת מהנורמה. המשמעות תלויה בסיבה לטסיות המוגברות. כלומר, האם גם בבדיקות קודמות היו ערכים מוגברים או זאת לראשונה. אמליץ כי תפני לרופא הנשים שלך. סביר כי הוא/היא ישלחו אותך לספירת דם חוזרת (באם טעות מעבדה או להעריך החמרה) וליעוץ המטולוג ואף ישקלו טיפול עם אספירין במינון נמוך. בהצלחה. בברכה, ד"ר בורשטין עירד חטיבת נשים ויולדות מרכז רפואי אסף הרופא

מנהלי פורום הריון ולידה