גדילת עובר מואצת בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/10/2016 | 10:18 | מאת: מישהי

שלום בשבוע 12+6 שקיפות עורפית הראתה פער של 5 ימים בצמיחה- 13+5 בשבוע 14+3 סקירה מוקדמת היה פער של 5 ימים גיל הריון משוער 15+1 שבוע 22+3 סקירה מאוחרת פער של שבוע ויומיים נצפה גיל הריון 23+5 בשבוע 30+3 הערכת משקל נצפה אחוזון 79 גיל מוערך 32+2 האם יש מקום לדאגה לאור הפער הגדל בין גיל ההריון לגיל שנצפה בבדיקות? אין לי סכרת- העמסת סוכר 100 תקינה. מפחדת שאולי מדובר במחלת גדילה חס וחלילה. כמו כן אני בעלת RH חיובי ויש לי קומבס חיובי. האם מצב זה יכול להוות סכנה לעובר?

05/10/2016 | 20:05 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

אחוזון 80 הינו לחלוטין בנורמה. בירורים לתסמונות גדילת יתר מתחילים בהערכות משקל מעל אחוזון 97.5. מאחוזון 90 ומעלה יש לשלול רק סכרת. לגבי קומבס חיובי בנוכחות Rh חיובי עלייך לפנות לרופא שלך ולברר באיזה נוגדן מדובר. הוא/ היא יפנו אותך לבירור רלוונטי באם יש צורך. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה