תסמונת האיש האדום בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/09/2016 | 17:48 | מאת: ירון

אשיתי אלרגית לפניצילין ונמצאת בשבוע 31, הגענו למיון בשל חום ושלשולים ונתנו לה ונקומיצין, הכל היה בסדר עד שבאחת הפעמים ששמו את העירוי האחות שמה את זה בקצב מאוד מהיר. עקב כך אשתי קבלה את תסמונת האיש האדום (red man syndrom) רק כעבור כשעה היא חזרה לעצמה. במוניטור במהלך ההתקפה העובר היה נראה תקין עם האטה קטנה (בין 108 ל120) השאלה שלי האם תסמונת זו עלולה לפגוע בצורה כלשהי בעובר?

26/09/2016 | 23:30 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום רב. לא ידוע באם יש השלכות נוספות על ההריון. מכיוון ומדובר בתגובה שהיא מעין רגישות יתר לא סביר שתשפיע הלאה על ההריון ובפרט שהטיפול הינו מהיר וללא סיבוכים משניים נוספים.

מנהלי פורום הריון ולידה