חיסון לאדמת בהריון ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/03/2005 | 14:09 | מאת: מיקי

שלום רב, אני בת 26. אני בהריון ראשון שבוע 8 ו-4 ימים. חוסנתי בנעוריי באדמת. בבדיקת הדם שעשיתי השבוע - טלסקמיה (לגילוי נוגדני אדמת), נמצא כי יש ערך של 8.5. בספרים נאמר שערך פחות מ-15 מצביע על חוסר חיסון באדמת. מה המשמעות? כיצד אתייחס לממצא זה? אני די מודאגת... תודה, מיקי

22/03/2005 | 14:44 | מאת: דר' יובל יפת

שלום לך, הסכוי להדבק בהריון קיים אך קטן. הזהרי מחולים במחלות פריחה, ביחוד ילדים. בדקי כל 2-3 חדשים במשך ההריון את רמת הנוגדנים, וודאי שלא נדבקת. בברכה, דר' יפת יובל מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא"

מנהלי פורום הריון ולידה