מונוזומיה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/08/2007 | 18:02 | מאת: שמואל

האם זה נכון שעובר לא יכול להתקיים כשיש לו מונוזומיה (חוץ מתסמונת טרנר), ואם כן מדוע? האם זה נגרם עקב ביטוי יתר של הכרומוזום השני או שמא עקב פגיעה במיטוזה?

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 12:36 | מאת: דר' יובל יפת

נכון, במונוזומיה לא ניתן להתקים, כמו שרשום בשאלה. צר לי, אך הפורום לא נועד לדיונים על תופעות גנטיות והמנגנונים שלהן. אגב מונוזומיה זה חסר ולא עודף. הפורום נותן מענה לנשים הרות עם בעיות הקשרורות בניהול ההריון, קבלת החלטות וכו'. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום הריון ולידה