משמעות אורך הירך לעובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/07/2006 | 12:49 | מאת: קוקוס

שלום אני בשבוע ה 33, בחודש האחרון נבדקתי 3 פעמים ע"י שני רופאים שונים, בבדיקת אולטרסאונד. שני הרופאים, כאשר אחד מהם הוא רופא הנשים שלי והשניה היא רופאה שאיננה מכירה אותי, שניהם אמרו תוך כדי הבדיקה שיש לעוברית שלי ירכיים ארוכות מהממוצע. רציתי כמובן לדעת האם הדבר מעיד על משהו, ששאלתי את שניהם הם אמרו שזה לא מעיד על שום דבר. שמעתי שישנם מקרים בהם עובר ארוך יכול להעיד לעיתים על פיגור? יש לציין כי שאר אברי העוברית תואמים לזמן ההריון, ובסכ"ה ההריון עובר באופן תקין לחלוטין, וכל הבדיקות שעשיתי, ועשיתי את כולן, יצאו תקינות לגמרי אודה לתשובה טלי

19/07/2006 | 00:52 | מאת: דר' יובל יפת

מחצית מהעוברים בעולם הם מתחת לממוצא, וחצי מהעוברים עם מעל הממוצע, וכולם בריאים. זו משמעות ההגדרה של הממוצע. כך בכל האוכלוסיה. וכך לגבי כל מדד סטטיסטי. לא ברור לי מה הבעיה אצלך. בברכה, דר' יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות העובר, ויעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה בזל 35 תל אביב, 035453333 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהלי פורום הריון ולידה