פרדניזון ופרבליק בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/11/2019 | 19:40 | מאת: דלית

שלום, כחלק מבירור הפלות חוזרות (3 ברצף) וללא ממצאים שמסבירים את הישנות התופעה, הייתי אצל פרופ' מומחה בתחום שהמליץ לי ליטול בנוסף לקלקסן ואנדומטרין גם פרבליק ופדניזון החל מבדיקת הריון ביתית ועד לשבוע 13. מקריאה בנושא עולה כי התרופות אסורות בהחלט ועלולות לגרום למומים אצל העובר. גם הרופא עצמו אמר שמודע לכך ובכל זאת זה נמצא יעיל במצבים אלה. אני חוששת מאד. אודה להתייחסות והארת הפער המשמעותי בין הדעות, במידת האפשר.

לקריאה נוספת והעמקה
01/12/2019 | 23:29 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום דלית, ישנן גישות טיפוליות שונות במקרים של הפלות חוזרות. יש הדוגלים בשילוב של טיפול בסטרואידים במינון נמוך (פרדניזון 15-10 מ"ג) במחצית הראשונה של ההריון, בעיקר כאשר יש מרכיב שמרמז על הפרעה אוטואימונית כלשהי . לגבי התרופה הנוספת שהזכרת- האם כוונתך לפרבליפ? במידה וכן, איני מכירה שימוש בפרבליפ באינדיקציה זו. במקרה של ספק לגבי השימוש בתרופה בהריון ניתן להתייעץ טלפונית גם עם המרכז הטרטולוגי שמפעיל משרד הבריאות. בהצלחה.

מנהל פורום הריון ולידה