האם ביצעתי את בדיקת הgbs נכון?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/11/2019 | 19:46 | מאת: תמר

שלום שבוע שעבר עשיתי בדיקת gbs. האחות אמרה לי ל"טייל" עם המקל על הנרתיק ולאחר מכן על פי הטבעת. כך עשיתי. לאחר ביצוע הבדיקה קראתי באינטרנט כי יש להחדיר מעט את המקל לנרתיק ולפי הטבעת. האם הבדיקה פסולה ועלי לבצע שוב? תודה תמר

15/11/2019 | 20:48 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום תמר, אכן יש להחדיר מעט את המטוש. במידה והתשובה יצאה חיובית אין צורך בבדיקה נוספת והמשמעות היא שאת נשאית של gbs. במידה והבדיקה שלילית, רוב הסיכויים שזה אכן המצב אולם אם את חוששת ניתן לבקש מהרופא לחזור על הבדיקה.

מנהלי פורום הריון ולידה