אני לא יודעת אם אני בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/11/2019 | 08:54 | מאת: הריונית?

היי בערך בתאריך 24.9 הייתה וסת אחרונה.. המחזור איחר ועשיתי בדיקה עם מקלות והתשובה חיובית לאחר מכן עשיתי בדיקת דם ליגילוי הריון והתשובה היא שם הבדיקהBHCG QUANT.PREG. תוצאה70839 IU/L, אף רופא או אחות בכללית לא אמרו לי מה זה אומר. האם אני בהריון? אם כן באיזה שלב? מה עליי לעשות בהמשך? האם תור לרופא נשים לעוד חודש זה מספיק? מאיזה מזונות עליי להמנע? אילו תוספים עליי להוסיף? תודה על תשובות

15/11/2019 | 17:35 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

היי, התשובה חיובית. כלומר- את בהריון. בשל העובדה שהטווח הנורמלי של ערכי הבטא בכל שבוע של ההריון הוא רחב, לא ניתן לקבוע גיל הריון לפי בדיקה זו. יש לקבוע בדיקת us ובהתאם ניתן יהיה להעריך את גיל ההריון. יש להמשיך נטילת חומצה פולית. את שאר התוספים ניתן להתחיל בהמשך לפי הנחיית הרופא המטפל. מזל טוב והצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה