פטרייה נרתיקית בזמן הלידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/11/2019 | 08:08 | מאת: מעין

שלום, אני בשבוע ה37 (הריון שלישי), מה שאומר שהלידה קרובה מאוד. אני חושדת שיש לי פטריה נרתיקית (נפוח מאוד, קצת צורב, קצת הפרשות לבנות). אני משתמשת כבר יומיים באגיסטן, אבל ללא שיפור. האם עלול להפריע ללידה? האם מגדיל סיכוי לקרעים? עלול להדביק את התינוקת? תור לרופא שלי לא זמין בשבועות הקרובים, האם מומלץ לפנות למוקד רפואה דחופה?

04/11/2019 | 20:32 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

הי מעין פטריה זו תופעה נפוצה בהריון ויש שטוענים שאף ממצא פיזיולוגי. באם יש גרד וההפרשה מפריעה ניתן לחזור על טיפול ב אגיסטן יותר מפעם אחת ולבקש מרשם למשכה חזקה יותר. לרוב פטריה בהריון הינה דיי עיקשת ותחלוף עם הלידה ואין שום השפעה על הלידה עצמה או הילוד. לידה קלה!

מנהלי פורום הריון ולידה