שינה על הגב טרימסטר שלישי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/10/2019 | 15:25 | מאת: יעל

שלום, אני בשבוע 30, משתדלת לישון על הצד אבל נוח לי לישון על הגב.. הבנתי שזה מסוכן לעובר בגלל זרימת חמצן. אני עושה מאמצים לישון בעיקר על צד שמאל אבל בלילה אני כל הזמן מתהפכת, השינה שלי גם כך לא נוחה ושקטה.. אז יוצא שאני ישנה הרבה על הגב וגם על צד ימין. האם זה מסוכן? מה אני יכולה לעשות כדי לא להתהפך ולהישאר על צד שמאל? תודה

26/10/2019 | 18:29 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום יעל, באופן כללי אספקת הדם לרחם ולעובר היא מייטבית בשכיבה על הצד, ובעיקר על צד שמאל. עם זאת, אין בהמלצה זו כדי להדיר שינה מעינייך.. אין בעיה לשכב גם על צד ימין ואצל רוב הנשים אין גם בעיה בשכיבה על הגב. כמו כן, לרוב כאשר שכיבה על הגב פוגעת בזרימת הדם גם האשה חשה אי נוחות או קוצר נשימה ולכן משנה תנוחה גם מתוך שינה.

מנהלי פורום הריון ולידה