לא הרגשתי כאבי השתרשות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/10/2019 | 16:06 | מאת: מוריה

שלום רב, אני אמא לשתי בנות מקסימות. לאחרונה גיליתי שאני בהריון. כעת אני בשבוע 3+4 עשיתי 3 בדיקות ביתיות על מנת לאשש שאני בהריון. שבוע הבא נקבעה לי בדיקת דם. העניין הוא שבניגוד להריונות הקודמים, הפעם לא הרגשתי את כאבי "ההשרשה" של העובר. אני זוכרת שמדובר בדמוי כאבי מחזור עמומים כאלה והפעם אני ממש לא מרגישה כלום. לא מדברת על דימום כי גם בפעמים הקודמות לא היה לי שום דימום ומבחינתי זה בסדר. אבל הכאבים... למה לא מרגישים אותם? האם זה מעיד משהו על תקינות ההריון? אני ממש מודאגת. כרגע אני מרגישה רק עצבנית והחזה שלי כואב מאוד. חוץ מזה שום תופעה... האם ייתכן שהעובר לא השתרש?

22/10/2019 | 20:35 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

אין מושג של כאבי השתרשות. תחושות של כאבי בטן/כאבי מחזור/ בחילות/ רגישות בשדיים וכו יכולים להופיע או לא בתחילת הריון ולא מעידים על תקינותו. וכל הריון יכול להיות שונה מקודמיו. בהעדר דימום או כאב חריג מומלץ לבדוק תקינות הריון בבדיקת אולטרסאונד אחרי שבוע 6 פלוס כשכבר ניתן לראות דופק. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה