בדיקת הריון ביתית מה לעשות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/10/2019 | 15:27 | מאת: מיטל

שלום ד״ר, מנסים להיכנס להריון, כעת אני בחודש שמיד אחרי המחזור מסיום חבילת הגלולות. חמישה ימים לפני המחזור המשוער הופיע דימום קל רק בניגוב ובהיר, השדיים גדלו והתחיל להופיע כאב במגע בפטמות, מאוד רגישות. שתן תכוף בלי קשר לכמות השתייה. מדי פעם כאבים קלים באגן, כמו לפני מחזור אבל הרבה יותר קלים. הפרשות לבנות מרובות, ללא ריח. ביצעתי בדיקת הריון ביתית ביום שהיה אמור להגיע המחזור (אתמול) בשתן הראשון של הבוקר, יצאה שלילית. 1. ביצעתי את הבדיקה בלילה שקמתי לשתן מספר פעמים, האם זה יכול להשפיע על הבדיקה? 2. לחזור על הבדיקה בשנית במידה ואני לא מקבלת מחזור? 3. לבצע בדיקת דם להריון אם התשובה הביתית עדיין שלילית? האם שילוב הסימנים שאמרתי יכולים להעיד על הריון? אני בת 26, לקחתי גלולות במינון נמוך למשך שנה, לפני כן המחזור הגיע כל חודש, פלוס מינוס שבוע שינוי. תודה רבה.

16/10/2019 | 10:01 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום מיטל, לאחר הפסקת גלולות לוקח למחזור מס' שבועות ועד מס' חודשים עד שהוא חוזר להיות סדיר. הסימנים שציינת יכולים להופיע בהריון אך לא בהכרח.. הם יכולים גם להיות קשורים לפעילות ההורמונלית שלך שהתחדשה עם הפסקת הגלולות. ממליצה לחזור על הבדיקה הבייתית בעוד מספר ימים. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה