הריון בלי נוגדנים לcmv

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/10/2019 | 10:56 | מאת: פרח

אני בהריון, שבוע 16. לא נדבקתי בעבר בcmv והרופא שלי הורה לי להתרחק מאנשים עם חום כדי למנוע הידבקות בזמן ההריון. יש לי 2 ילדות בנות 8 ו-10. האם אני צריכה לדאוג להרחיק גם אותן מילדים עם חום/אחרי חום? מתלבטת כמה אני צריכה להיות בלחץ מזה... כמה לשבש את שגרת חייהן מהחשש להידבקות? לא שאלתי את הרופא כי באותו רגע לא חשבתי על זה.. מאז היו כמה סיטואציות כאלה ואני באמת לא יודעת איך להתנהג. אשמח לחוות דעתך ולהסבר איך עליי להשמר מזה ולעבור בשלום את ההריון בהקשר הזה, עם ילדים בבית... תודה רבה!

15/10/2019 | 12:45 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום פרח CMV הינו נגיף המועבר בנוזלי הגוף (כגון רוק ושתן). הפרשת הנגיף לאחר הדבקה יכולה להמשך מס' שבועות ואף מס' חודשים במקרים מסוימים. מאגר ההדבקה העיקרי בנגיף הינו ילדים עד גיל 6. מכיון שביטוי המחלה שונה מאדם לאדם ומכיון שהפרשת הנגיף יכולה להמשך זמן ממושך, לא ניתן לנטרל לחלוטין את הסיכוי לחשיפה. ההמלצות הינן: - יש לרחוץ ידיים עם מים וסבון לאחר כל מגע עם טיטולים או מגע עם רוק של ילדים. - יש להימנע מלנשק ילדים מתחת לגיל 6 שנים על השפתיים או באזור הפנים. - יש להימנע מהכנסת מוצצים של ילדים לפה. - יש להימנע מאכילה או שתייה במשותף עם ילדים מאותה צלחת, כוס או סכו"ם. - על אישה הרה המפתחת סימנים דמויי מחלת הנשיקה (חום גבוה, כאבי גרון, הגדלת בלוטות לימפה וכו'), לפנות לרופא המטפל על מנת להיבדק באם נדבקה בנגיף CMV לגבי בנותייך, וודאי עימן שהן מודעות להמלצות הנוגעות לכללי היגיינה בסיסיים ונסי לצמצם חשיפה לחולים. שיהיה המשך הריון קל

מנהלי פורום הריון ולידה