האם מדובר בהפלה טבעית או לא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/10/2019 | 12:38 | מאת: תמר

מחזור אחרון ב5.9.19 לפני 6 ימים לאחר איחור במחזור ביצעתי בדיקה ביתית עם תוצאה חיובית להריון כעבור יומיים (יום א האחרון) ביצעתי בדיקת דם בקופח עם תוצאת hcg של 1900 עד אתמול בערב (רביעי) הרגשתי תחושת כבדות בגוף, רגישות ונפח השדיים עלו מאוד. היתה תחושת עייפות וצורך עז בשתיה. היום קמתי בבוקר כאשר אני לא מרגישה כמעט אף אחת מהתחושות הללו. במיוחד מדאיג אותי שהרגישות בשדיים שעד אתמול די כאבו לי במגע , כיום מרגישים רגילים (למעט הנפח שעדיין גדול מהרגיל). היום אני גם לא מרגישה תחושת עייפות כלל. פרט נוסף, אתמול (אך גם בימים קודם לכן) חשתי כאבי בטן קלים. כמו כן היתה לי תחושה שהיה כתם מאוד בהיר וקטן ומעט חום, וגם מעט הפרשות לבנות על התחתונים האם ייתכן שעברתי הפלה טבעית?

12/10/2019 | 17:26 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום תמר, אני מכירה היטב את החשש בתחילת הריון ומבינה את תחושותייך עם השינוי בתסמינים שאת חווה. עם זאת, נוכחות ועוצמת הסימפטומים (רגישות בשדיים, אי נוחות בטנית, עייפות וכו') בהחלט יכולה להשתנות במהלך השבועות הראשונים, ואינה מעידה בדכ על תקינות ההריון. כל עוד אין דימום, חום או התגברות משמעותית בכאבי הבטן- איני רואה מקום לדאגה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה