נרות פרוגסטרון לחיזוק הריון קיים שבוע 5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/10/2019 | 12:38 | מאת: טליה

אני בת 36 בתחילת הריון ראשון ספונטני (שבוע 5) והיום הרופא אמר לי לקחת 2 נרות ביום לחיזוק ההריון. למיטב הבנתי זהו הורמון שלוקחים במהלך הפריות לפני הריון. האם גם אחרי כניסה להריון ספונטני יש צורך בהורמון הזה? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה, נרות פרוגסטרון אכן נמצאים בשימוש בחלק גדול מהמקרים של טיפולי פיריון. איני יודעת מה הסיבה הספציפית במקרה שלך אבל ישנם רופאים הממליצים על השימוש בהם גם במקרים אחרים כמו למשל במקרה של דימום בטרימסטר ראשון.

08/10/2019 | 10:17 | מאת: טליה

היי אפרת תודה על התשובה. אין לי דימום הרופא אמר שהוא רוצה שאקח את הנרות בגלל ציסטה שיש לי. אני ממש בדילמה כיוון שאין דימום ולא עשיתי טיפולי פוריות. האם זה עלול להזיק לי?

מניחה שאת מדברת על ציסטה שחלתית? אני אישית לא מכירה אינדיקציה כזאת לשימוש בנרות פרוגסטרון. עם זאת ישנם רופאים הנוהגים להמליץ על טיפולים שונים על סמך ניסיונם הקליני ומכיון שמדובר בטיפול הנחשב בטיחותי בהריון - אין מניעה רפואית. במקרה של ספקות אני ממליצה לך להיוועץ ברופא המטפל. בהצלחה (:

מנהלי פורום הריון ולידה