חיסונים ודילמות בנושא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/10/2019 | 00:31 | מאת: טוי

האם חיסון משולש לשעלת- טטנוס- דיפתריה לפני שנתיים וחצי לקראת נסיעה למזרח יכול להגן כעת בזמן הריון? אני מאוד חוששת מהחיסון. ידוע כי חיסון לשעלת בפני עצמו עלול להיות לא יעיל ואף מזיק, אך מחלת השעלת מפחידה ביותר. בנוסף קיבלתי לא מעט חיסונים טטנוס בשנים האחרונות- הרבה מעבר להמלצה הכללית של משרד הבריאות, עקב נסיעות לחו"ל. ובחיסון האחרון היו לי תגובות נוירולוגיות וכאבים חמורים בכל היד למשך כמעט שבועיים, לכן אינני נלהבת להתחסן שוב כעת . האם ניתן לראות בבדיקת דם נוגדנים לשעלת ובכך לדעת מה רמת הצורך להתחסן בכלל??

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב משרד הבריאות ממליץ להתחסן כנגד מחלת השעלת בכל הריון גם אם חוסנת בעבר. תופעות של כאב ביד נפוצות כתוצאה מהחיסון.

מנהלי פורום הריון ולידה