שנה וחודשיים לאחר ניתוח קיסרי חירום

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/09/2019 | 12:39 | מאת: ניתוח קיסרי

שלום, עברתי ניתוח קיסרי חירום לפני שנה וחודשיים, אמרו לי שהצלקת תקינה וסגורה אך ממש עקומה. מעבר לכך עד היום האזור כולו בתחושות לא רגילות ומאוד רגיש, מידי יום יש לי כאבים, במיוחד אחרי פעילות גופנית, יש תחושה מאוד לא נעימה כאשר משהו נוגע באזור (אפילו תחתונים או מכנסיים). אני תוהה אם זה תקין שדברים אלה לא עברו ובנוסף, רוצה להכנס להריון שוב בעוד כחצי שנה וממש בחששות איך הצלקת שמרגישה כל כך לא תקינה תצליח לעמוד בזה? תודה רבה

22/09/2019 | 20:33 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

ערב טוב במהלך ניתוח קסרי מבצעים חתך בכל השכבות מהעור, רקמות חיבור, ועד לרחם. בדרך נפגעים עצביי תחושה העוברים שטחית על פני העור והתוצאה היא ירידה בתחושה ולעיתים הפרעות שונות בתחושה (״פרסטזיות״) שיכולות להתבטא בתחושות שאת מתארת. חלקן משתפרות עם הזמן וחלקן נותרות. אין הדבר מעיד על חוזק הרקמה הצלקתית. ההמלצה הינה להמתין כשנה בין ניתוח לכניסה להריון. על מנת לקבל מידע יותר פרטני ניתן לפנות לרופא נשים מטפל ליעוץ טרום הריון. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה