פטריה וגינלית- אגיסטן נרות וקומאגיס קרם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/09/2019 | 10:28 | מאת: רוני

שלום, שבוע 8.5 קיבלתי דלקת בדרגי השתן וטופלתי 14 ימים בזינת. לאחר שבוע וחצי לערך התפתחה פטריה וגינלית. הרופא רשם אגיסטן בנרות וקומאגיס קרם למריחה בשפתיים הפנימיות וכל האזור. הטיפול ניתן ל 6 ימים. עברו 3 ימים ואני עדיין מרגישה את הפטריה. בנוסף כחלק מתמיכה בהיריון אני מחדירה 300 מג אוטרגיסטן וגינלית. בכל החדרה אני מרגישה שזה מגרה את הפטריה. השאלה היא האם הטיפול שניתן לי לפטריה נראה תקין והאם הגיוני שהפטרייה עדיין מורגשת? ההרגשה קצת מתסכלת. תודה, רוני

22/09/2019 | 15:40 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום רוני פטרייה נרתיקית בהריון היא תופעה שכיחה ושימוש באנטיביוטיקה אף מעלה עוד יותר את השכיחות. זיהום פטרייתי בהריון גם נוטה להיות עיקש ועמיד יותר לטיפול. כמו כן, שימוש באוטרוגסטן מגביר את ההפרשות הנרתיקיות, דבר שיכול לבלבל עם נוכחות פטריה. ממליצה לחזור אל הרופא המטפל לצורך הערכה ושקילת הצורך בהמשך טיפול.

מנהלי פורום הריון ולידה