בהריון ומפחדת להידבק מהילד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/09/2019 | 11:28 | מאת: שוני

שלום רב אני בתחילת הריון שבוע 5 הבן שלי נדבק במולוסקום... הבנתי שזה מאוד מדבק האם יש חשש שאדבק? מה הסיכון לי ולעובר ? מה עליי לעשות?

22/09/2019 | 14:59 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

מולוסקום הוא שם כללי ליבלות הנגרמות על ידי וירוס הנקרא מולוסקום קונטאגיוזום. Molluscum contagiosum. היבלות מופיעות ברוב המקרים בילדים המדביקים אחד את השני בבית או בגן. לעיתים נדירות יותר היבלות מופיעות באנשים צעירים לאחר הדבקה במגע מיני. המולוסקום עובר בקלות מאדם לאדם במגע של עור לעור. ניתן להידבק גם במגע עם ביגוד או מגבת שהתנגב בה אדם הנושא את הווירוס. כאשר נוגעים בנגע או מגרדים אותה – קיימת גם העברה מאזור גוף אחד לשני. לא ידוע לי על סיבוכי הריון הקשורים בהדבקה בווירוס זה אולם ההמלצה הינה כמובן להמנע עד כמה שניתן ממגע עם האזורים הנגועים. כמו כן מומלץ להפריד שימוש במגבות במקלחת. מאחר שמגע במים מגביר את הסיכון להדבקה במולוסקום, מומלץ להימנע מלעשות אמבטיות משותפות עם הילד שסובל ממולוסקום. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה