עוברים שונים בגדלים שונים- שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/09/2019 | 17:22 | מאת: מורן

בהמשך לשאלתי, רוצה לחדד. היו יחסי מין (14 יום בדיוק אחרי וסת) פעם אחת בלבד החודש, והתאריך רשום אצלי באופן ודאי!!! (זה היום היחיד שבעלי היה בארץ). גיל ההריון אמור להיות 11 שבועות אך הרופא תיקן ל- 12 שבועות. ידוע לי שיש אפשרות שגיל ההריון יהיה קטן (כי הזרע יכול להישמר בגוף כמה ימים), אבל כאן המצב שגיל ההריון גדול מכפי גילו האמיתי, איך ייתכן?? האם עוברים שונים יכולים להיות בגדלים שונים בטרימסטר הראשון? (בהריונות קודמים תמיד נולדו לי תינוקות יחסית קטנים)

17/09/2019 | 20:44 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום מורן, כדי לנסות ולהסביר את הפער יש צורך בעוד הרבה נתונים נוספים כגון מידע על הווסת שלך (סדיר/לא, משך..), האם מדובר כעת בבדיקה הראשונה שבוצעה בהריון, כיצד חישבת את גיל ההריון המשוער וכו'. כמו כן, ישנה שונות מסוימת בין אשה לאשה, בין עובר לעובר ובמידה מסוימת גם בין בודק לבודק (הכוונה למבצע האולטראסאונד). בכל מקרה, כל עוד העובר במראה תקין, יש דופק ויש עקביות בגיל ההריון בבדיקות עוקבות- אין צורך להיות מוטרדת מהעניין (:

מנהלי פורום הריון ולידה