אמינותן של בדיקות ביוץ (והאם הבדיקה חיובית?)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/09/2019 | 20:45 | מאת: בשא

היי, בחודשים האחרונים אני מנסה להיכנס להריון ובודקת את הביוץ באמצעות בדיקות ביוץ, חום השחר ונוזל צוואר הרחם. בחודש הקודם- בדיקת הביוץ לא הראתה אף פעם שאני מבייצת. החודש, הייתי חולה עם חום אז דברים קצת התפקששו. אבל בגדול, חום הגוף שלי נשמר, עד שהיום בבוקר הוא קפץ בחצי מעלה (דבר שאמור להעיד שהביוץ התרחש). עם זאת, בדיקות הביוץ שוב לא הראו שאני מבייצת. אני מתחילה לפחד שאני לא מבייצת בכלל, אף על פי שהמחזור שלי סדירים מאוד ומגיעים תמיד כל 28 יום. כמו כן, עשיתי אולטראסאונד לפני חודשיים ובדיקת דם לפני שבועיים והכל היה תקין. מצרפת תוצאה של הבדיקה- אשמח לשמוע האם היא חיוביות (ואולי טעיתי בפרשנות) והאם התיאור נשמע נורמלי או שמצריך בדיקה מעמיקה? תודה!

04/09/2019 | 20:29 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

ערב טוב לרוב אם לאישה יש מחזורים סדירים משמע שיש גם ביוץ סדיר. בדיוקת תבחין ביוץ בשתן וחום גוף אינן אמינות מספיק. אינני רואה את תוצאות הבדיקות שביצעת אבל אם יש ספק יש לפנות לבדיקת רופא נשים.

מנהלי פורום הריון ולידה